
انجام امور خانه و وظایف روزمره هنگامی که به نتیجه آن فکر کنید ساده تر است.
دوستان من سلام!
سواد سلامت را این گونه تعریف می کنند:" محدوده وسیعی از مهارت و قابلیت ها که مردم برای جستجو، درک، ارزشیابی و استفاده از اطلاعات و مفاهیم سلامت به دست می آورند تا انتخاب های آگاهانه انجام دهند، خطرات سلامتی را کاهش دهند و کیفیت زندگی خود را ارتقاء دهند." به عبارت دیگر " سواد سلامت، توانایی خواندن و پیگیری دستورات و توصیه های سلامت، شامل تجویزها؛ کسب اطلاعات سلامت لازم و تفسیر آنها و اتخاذ رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت است."
دوستان من! دعا کنیم که زودتر وقت آن برسد چون بسیار دیده ایم که:
خیلی زود دیر می شود!
تصاویر
بدون شرح
چند توصیه مهم برای روزه داری |
در آستانه حلول ماه مبارک رمضان هستیم. یکی از ویژگیهای این ماه تغییر رژیم غذایی افراد است. برای اینکه این تغییر با سلامت جسمانی افراد سازگار باشد رعایت نکات ذیل ضروری میباشد. لازم به ذکر است که این نکات از منابع معتبر علمی دنیا استخراج شدهاند و بی شک رعایت آنها به حفظ سلامتی شما در این ماه کمک خواهد کرد. · از مصرف غذاهای پر حجم در هنگام سحر خودداری کنید. · غذاهای پر چرب برای سحر مصرف نکنید. · از مصرف چای زیاد در سحر پرهیز کنید. · بهتر است در وعده سحر از کربوهیدراتهای پیچیده مانند نان، برنج، سیب زمینی، میوه، سبزی و سالاد استفاده کنید. مصرف این مواد حس گرسنگی و تشنگی را در طول روز کاهش میدهد. · با منابع قندی و انرژی زا مانند خرما، آب میوه و شربت افطار کنید. · شام را سبک و کم حجم میل کنید. هیچگاه چند نوع غذا را با هم مصرف نکنید. · وعده شام را با مصرف میوه در حجم کم خاتمه دهید. · پس از صرف شام، حتماً وعده مختصری شامل میوه، شیر یا انواع مغزهای گیاهی مانند بادام و پسته استفاده کنید. · از زمان افطار تا قبل از خواب مایعات زیادی بنوشید. · از مصرف انواع دسرها و شیرینیهایی که دارای شکر زیاد میباشند مانند زولبیا و بامیه در وعده افطار و سحر خودداری کنید. · مصرف قندها و شیرینیهای طبیعی مانند خرما و توت که منابع خوبی از املاح، ویتامینها و انرژی هستند به جای شیرینیهای تهیه شده با شکر توصیه می شود. · مصرف غذا در وعدههای سحر، افطار، شام و بعد از شام باید به صورتی باشد که هیچگاه احساس سیری کامل نکنید. با وجود اینکه روزهداری میتواند تاثیر خوبی بر روی بیماریهایی از جمله فشار خون بالا، چربی خون بالا، چاقی و اختلالات گوارشی داشته باشد، اما افرادی که مبتلا به بیماریهای مزمن مانند دیابت، بیماریهای قلبی و عروقی، نارسائیهای کلیه و نوسانات فشار خون هستند با پزشک معالج خود مشورت کرده و در صورت صلاح دید وی روزه بگیرند. نویسنده: خانم دکتر مختارباف- nmokhtarbaf@yahoo.com 021-66014445
با تشکر از ارسال کننده : مجید حدادی کارشناس بهداشت حرفه ای |
به زودی مطالبی در خصوص برنامه ریزی عملیاتی تهیه و ارائه خواهد شد.
سایت بهداشت حرفه ای ساوه آماده دریافت مقالات یادداشتها و مطالب خواندنی شما همکاران گرامی می باشد.
اسلاید های آموزشی تنظیم خانواده
جهت آموزش بهداشتیاران کار
تهیه کننده : خانم ممتازی کارشناس بهداشت خانواده
در کنفرانسی در سیدنی ، استرالیا ، گفته شد از ابتلای میلیونها نفر به ویروس بیماری ایدز در آفریقا فقط با ختنه کردن میتوان جلوگیری کرد.
به گزارش رویترز از سیدنی ، مطالعات در آفریقا نشان داده است ختنه مردان انتقال ویروس ایدز از زنان به مردان را تا 60 درصد کاهش میدهد.
ختنه قدیمیترین عمل جراحی است که سابقه آن به 2300 سال قبل از میلاد میرسد.پروفسور رابرت بیلی از دانشکده بهداشت عمومی در دانشگاه ایلینوی شیکاگو گفت، ختنه همگانی میتواند در 10 سال جلوی دو میلیون مورد بیماری جدید را بگیرد و مانع از مرگ 300 هزار نفر بر اثر ایدز در منطقه جنوب صحرای آفریقا شود.
بیلی در کنفرانس بینالمللی انجمن ایدز گفت: اگر ما واکسنی با 60 درصد تاثیر داشتیم بسیار خوشحال میشدیم و به سرعت از آن استفاده میکردیم.
قاره آفریقا بیشترین بیماران ایدز را دارد و در آفریقای جنوبی حدود 5.5 میلیون نفر به ویروس ایدز آلودهاند ، اما نسبت افراد آلوده به ویروس ایدز و مبتلا به بیماری آن در کشورهای آفریقایی مانند کامرون و نیجریه که ختنه در آنها رایج است، بسیار کمتر از کشورهایی مانند زیمبابوه و سوازیلند است که عده کمی در آنها ختنه میشوند.
بیلی گفت: اندیشه استفاده از ختنه به عنوان سلاحی علیه ایدز پس از آن مطرح شد که بررسیها در امریکا، اوگاندا ، کنیا، مالاوی و زامبیا تاثیر مثبت آن را نشان داد.
وی گفت: سازمان جهانی بهداشت ختنه را به عنوان روشی برای پیشگیری از بیماری ایدز تایید کرده است.
1) آترواسکلروز مهمترین و شایعترین نوع بیماری قلبی عروقی در جمعیت کلی است . آن همچنین ممکن است بعنوان بروز توکسی سینه شیمیایی از چه عواملی بوجود می آید ؟
دی سولفید کربن – ارسفیک و محصولات احتراقی شامل تنباکو ، سیگار ، آترواسکلروز سریعی را باعث می شوند تماس مزمن و طولانی مدت با سرب همچنین ممکن است آترواسکلروز بوسیله افزایش فشار خون تسریع شود .
2) منابع صنعتی معمولی تماس دی سولفید کربن چه هستند ؟
وبا
1- تعریف:بیماری که در اثرانتروتوکسین ویبروکلرا در روده باریک به وجود می آید.
2- اهمیت بهداشتی:جزء قدیمی ترین وشناخته شده ترین بیماری های مسری میباشد.که در طول تاریخ باعث مرگ عد? کثیری از انسانها شده است.اهمیت آن به عنوان یکی از معضل های مهم بهداشتی در سراسر جهان به قدرت خود باقی ماندهاست. با توجه به قابلیت پیشگیری و کنترل آن لازم است تدریس اپیدمیولوژی این بیماری همراه جزء الویت های آموزشی در نظر گرفته شود.
3- عامل اتیولوژی:ویبریوها باسیل های گرم منفی جزء آنتروباکتریاسه ها که در دمای 37 سانتیگراد در شرایط هوازی رشد می کنند.سروتایپ های 01 و 0139 عامل وبا هستند.ویبریوکلرا در محیط قلیایی و در حضور املاح صفراوی رشد می کند.
4- راه انتقال:مدفوعی-دهانی وانتقال فرد به فرد نادر است.در محیط آبی تا سالها زنده می ماند. منحصرا از طریق آب یا غذای آلوده.
5- علائم:دوره کمون: 3-1 روز است.
علائم بیماری 3-2 روز
از شروع علائم تا چند روز پس از بهبودی مسری می باشد.
75% بدون علائمند
20% دچار اسهالی می شوند که از دیگر ارگانیسم ها قابل افتراق نیستند.
فقط (5-2%) مبتلا به اسهال آبکی-استفراغ بدون تب
مدفوع ظاهر مایع شفاف آغشته به موکوس سفید رنگ می باشد(آب برنجی) بدون بو یا بوی خفیف ماهی استفراغ شدید همراه با زور پیچ در معده با کرامپ های دردناک در پاها
تعریف موارد مشکوک به وبا
1- در مناطقی که وبا اندمیک نمی باشد:هر فرد بالای 5 سال که دچار دهیدراتاسیون شدید شود. یا در اثر اسهال آبکی شدید بمیرد.
2- در مناطقی که اندمیک است:هر فرد 5 سال به بالا با اسهال آبکی.
تعریف مورد تائید شده:
هر فرد دچار اسهال که ویبریوکلرا o1 یا 139o از مدفوعش جدا شده باشد.
موارد زیر 5 سال شامل تعریف نمی شوند چون عوامل مختلف موجب اسهال می شوند.وگزارش دهی آنها منجر به گزارشات اشتباه وبا می شوند.
از تمامی موارد مشکوک نمونه گیری به صورت رکتال واب باید انجام شود.این کار باید قبل از شروع درمان با آنتی بیوتیک صورت گیرد.
درمان:
اصلی ترین درمان جبران دهیدراتاسیون بیمار می باشد.که پس از تخمین زدن شدت دهدراتاسیون به صورت خوراکی با بسته های ORS یا وریدی ترجیحا با سرم رینگر لاکتات ودر صورت عدم دسترسی به رینگر لاکتات از نرمال سالین و یا محلول قندی نمکی .(سرم های قندی جایگاهی در درمان ندارند.)
تجویز آنتی بیوتیک حجم وطول مدت اسهال ومدت عفونت زایی را کاهش می دهد.