وبا
یک بیماری حاد روده ای است که به طور ناگهانی با اسهال شدید و آبکی تظاهر می کند و در صورت عدم درمان صحیح و سریع به علت از دست دادن آب و الکترولیت باعث کم آبی بدن بیمار شده و این امر منجر به مرگ وی می گردد.
عامل بیماری وبا:
ویبریو کلراvibrio choleraمی باشد که بیشتر از همه در دلتای گنگ- هند-بنگلادش-پاکستان شایع است. همچنین در مناطقی که با حوادثی نظیر سیل- زلزله ویا جنگ مواجه هستند به صورت اپیدمی، همه گیر در می آید.
علائم بیماری:
از علائم بیماری اسهال شدید و ناگهانی می باشد که علت آن ورود میکروب و ترشح سم و آن بر دستگاه گوارش است. در این صورت شخص حدود 18الی 20 لیتر در روز آب از دست داده ممکن است در مدت نصف روز تلف شود. همچنین بیمار از درد شکمی – ضعف و بیحالی شکایت دارد اما معمولاً تب وجود ندارد و در اثر اسهال، مایعات و املاح را از دست می دهد که این مسئله می تواند باعث مرگ وی شود.
نکته:
در بیماری وبا اسهال به صورت آب ریس برنجی می باشد.
راه انتقال:
از طریق مدفوعی – دهانی است و مخزن آن انسان می باشد. در مواقع مصرف آب آلوده به مدفوع و یا محتو یات استفراغ بیماران میتواند موجبات انتقال بیماری را فراهم سازد.
پیشگیری:
بهترین کار رعایت بهداشت و عدم تماس با مواد آلوده مخصوصاً مدفوع شخص آلوده می باشدهمچنین گزارش مناطق آلوده به مقامات بهداشتی از شیوع بیماری جلوگیری می نماید.
نکته:
واکسن بیماری وبا نیز موجود می باشد اما در حالت معمولی مصرف نمی شود و فقط در شرایط خاص و در مناطق بسیار آلوده که اشخاص سالم قصد مسافرت به آن مناطق را دارند تزریق صورت می گیرد.
دوره نهفته(کمون):
مدت زمان ورود عامل بیماری در بدن انسان که به صورت نهفته می باشد، 12الی48 ساعت به طول می انجامد، به همین دلیل بیماری به سرعت گسترش می یابد.
تشخیص:
از طریق گرفتن شرح حال از بیمار و دیدن عامل بیماری در مشاهدات آزمایشگاهی.
درمان:
جایگزین کردن مایعات از دست رفته، همچنین مصرف دارو طبق تجویز پزشک (بهترین ماده جهت جایگزینی آب و املاح ORS می باشد.)
وبای التور:
نوعی از وبا می باشد که چون اولین بار از منطقه ای به نام التوردر آفریقا پیدا شده به این نام مشهور است.عامل وبای التور مدت بیشتری در آب زنده می ماند. دوره کمون آن 51 روز می باشد و نسبت موارد علامت دار به موارد بدون علامت کمتر می باشد. در مناطقی که سطح آب های زیر زمینی آن بالا است آلودگی آنها با مدفوع و فاضلاب بیشتر و در نتیجه بیماری در این مناطق شایعتر است.
مخزن بیماری: انسان می باشد.
تشخیص: بر اساس علائم بالینی، شرح حال بیمار ونتایج آزمایشگاهی.
کل بازدید :229189
این وبلاگ با همت شما مسئولین بهداشت حرفه ای کارخانجات اداره می شود منتظر مقالات شما هستیم. پیشنهادات شما باعث بهتر شدن وبلاگ خواهد شد. تلفن : 02552229891 آدرس پست الکترونیکی ما : savehoh@yahoo.com j.b172star@gmail.com
عوامل ارگونومی
معرفی کتاب
قوانین
نظرخواهی
وسایل حفاظت فردی
لیست سایت های بهداشت حرفه ای
عمومی
اخبار
دستورالعمل بهداشتی مشاغل و فرایند های شغل®
پیام و شعار های بهداشتی
عوامل فیزیکی
ایمنی
تابستان 1387
بهار 1387
زمستان 1386
پاییز 1386
تابستان 1386
بهار 1386
زمستان 1385
پاییز 1385